آینده پژوهی

آینده پژوهی

بشر از دوران قدیم درباره آینده خود و دنیا کنجکاو و همواره در پی راهی برای پیش بینی اتفاقات آینده بوده است. رجوع به طالع بین ها و ستاره خوان ها، از این اشتیاق دیرینه انسان حکایت دارد. واژه آینده پژوهی (به انگلیسی: Future studies) به مجموعه مطالعات مربوط به آینده (های) محتمل، ممکن و یا مطلوب و دیدگاه های موجود در این زمینه اطلاق می شود. به طور کلی می توان آینده پژوهی را شاخه ای علوم اجتماعی و موازی با علم تاریخ دانست. در عصر روشنگری (حدود قرن 18 میلادی) و پس از سرعت گرفتن رشد علوم، توجه به آینده پژوهی به شکل جدی تری مطرح شد. آینده پژوهی سعی در فهم این دارد که چه چیزهایی در آینده ادامه پیدا می کنند و چه چیزهایی احتمالا حذف می شوند. بنابراین قسمتی از آن به دنبال درک سیستمی و الگو محور از گذشته و حال و مشخص کردن احتمال رویدادها و روندهای آینده است.

برخلاف علوم فیزیکی که در آنها سیستمی محدودتر و مشخص تر مطالعه می شود، مطالعات آینده پژوهی، سیستمی جهانی و به مراتب بزرگ تر و پیچیده تر را بررسی می کند. علم و روش پژوهش در این رشته در مقایسه با علوم طبیعی و حتی علوم اجتماعی همچون اقتصاد و جامعه شناسی کمتر به اثبات رسیده است. درباره اینکه آینده پژوهی علم محسوب می شود یا هنر، اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری آن را «شبه علم» توصیف کرده اند.

 

اما فایده آینده پژوهی چیست؟ تفکر درباره آینده، امری لازم برای اقدامات کنونی ماست. تجسم تصویرهای آینده، بشر را برای مواجه شدن با چالش های روبرو آماده می کند. همچنین امکان برنامه ریزی برای رسیدن به آینده مطلوب را فراهم می آورد. بسیاری از پدیده هایی که امروزه با آن ها سر و کار داریم، در گذشته توسط آینده پژوهان امکان سنجی شده بودند.

یوتاب اینجاست

 تهران، خ مطهری، بعد از تقاطع سهروردی، پ32، ط3، واحد16

تلفن

          021-88458845

شبکه های اجتماعی

           09128845912

خطا نکنید! مشاوره بگیرید!

یوتاب

در شرکت تبلیغاتی و توسعه کسب و کار یوتاب شما به دانش و آگاهی لازم جهت اخذ بهترین تصمیم رهنمون می شوید.